Toen ik had bedacht dat ik actrice wilde worden ging ik naar de Toneelacademie in Maastricht. In het derde jaar studeerde ik vier maanden aan het Max Reinhardt Seminar, de toneelschool in Wenen. Daar kreeg ik de kans om in een jeugdserie te spelen in Zwitsersland. Mijn eerste filmervaring.

Na mijn afstuderen werd ik gevraagd voor het Noord Nederlands Toneel, waar ik twee seizoenen speelde. Ik volgde ondertussen ook de Schrijversvakschool in Amsterdam. Maar daar had ik geen tijd meer voor toen ik een rol kreeg in de satirische tv-serie, Zaterdagavond Café. Niet lang daarna volgde de comedy Sam Sam. Dit werd een enorm succes bij het grote publiek. Ik hoor nu nog regelmatig: ‘Hee, daar heb je Jo uit Sam Sam!’

Ik ben heel lang theater, televisie en film blijven combineren. Ik speelde in de dramaserie Tijd van Leven, de film Liever Verliefd, de theaterproductie de Mouse Trap, de musical Nonsens en de cabaretvoorstelling Luxeproblemen. Toch bleek ik niet echt een theaterdier te zijn, en vond ik het fijner om ’s avonds thuis te zijn bij de kinderen, dan voor de zoveelste keer hetzelfde stuk te spelen, ergens in het land. Acteren in een soap leek me daarom ideaal. En dat was het ook. Met heel veel plezier heb tweeënhalf jaar lang in GTST de rol van Valerie Fisher mogen vertolken. Tot voor mij de uitdaging eraf was. Ik wilde meer. In films spelen en ze zelf schrijven, misschien zelfs een boek schrijven. 

Zonder een echt duidelijk plan begon ik aan mijn eerste roman. Ik schreef en bleef schrijven tot ik 120.000 woorden verder was en ik tegen mijn man zei: ‘het is af!’ Tussendoor acteerde ik in series als, Het Huis Anubis, Als je verliefd wordt, Johan Cruijff, Puppy Patrol en Dokter Tinus. Van die laatste twee schreef ik ook de scripts. Momenteel is het acteren wat op de achtergrond geraakt, en heb ik het zo druk met schrijven van columns, scripts en boeken dat er weinig tijd overblijft. Daarbij reis ik steeds meer, soms voor de research van een boek, soms voor het plezier.

De grote constante in mijn leven zijn mijn kinderen. Voor wie het nog niet weet: ik heb er vier. Twee van Victor, David (1996) en Feline (1999) en twee van Kaja, Helena (2005) en Katelijne (2009). Ik woon samen met mijn grote liefde, Nicola Villa. Hij heeft twee zoontjes uit een eerdere relatie Luca (2002) en Christian (2005).

Naast mijn gezin ben ik het meest trots op de zeven romans die ik inmiddels heb geschreven.

De Tragische Geschiedenis Van Mijn Succes (2006)

De Hartbewaakster (2008)

Het Vergeten Gezicht (2010)

De dag waarop ik Johannes Klein doodreed/De dag die alles veranderde (2010)

Mijn ontvoering (2011)

Overnight Millionaire (2014)

Mijn naam is Nadra (2015)

In november 2015 verschijnt het boek: Vier kinderen, drie mannen, twee carrières en een burn- out, waarin mijn columns gebundeld zijn.