Twee weken geleden was ik met Nic in Puglia, in de hak van Italië. Daar heb ik mijn eerste filmpje gemaakt. Het is behoorlijk slecht – al zeg ik het zelf – maar desalniettemin informatief en redelijk onderhoudend, dus ik wil het jullie niet ontnemen.

 

Bij deze een kleine toelichting op onze trip. Wij vlogen op Bari, en van daaruit zijn we naar Ostuni gereden. Het mooiste dorpje in Puglia. We verbleven in Trulli Boccadoro, dat we via Booking.com geboekt hadden. Een super relaxt appartement, met een lieve Italiaanse mama die het ontbijt op het terras verzorgde. ‘s Avonds zijn we gaan eten in Osteria Braceria Pantagruel.

We hebben we een dagtrip gemaakt naar Lecce, de mooiste oude stad in de regio, en naar Gallipoli, een idyllisch vissersplaatsje met prachtig uitzicht. De volgende dag zijn we meer in westelijke richting gereden naar Alberobello, het dorpje wat ook op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Misschien moet je dit gezien hebben, maar daar is ook alles mee gezegd. Het is vergane glorie toerisme. Het vissersplaatsje Monopoli daarentegen is heel schattig. Behalve dan de lijken die in een van de kerken staan.

D81A6C49-5F85-4E31-928F-A71A94031A4F

Na drie nachten zijn we via Taranto naar Matera gereden. We sliepen in een van de grotwoningen die omgetoverd was tot hotel, in Antico Convicino. Wij hebben een paar uur een gids gehuurd, luigi (www.guida-matera.it) en dat is zeker aan te raden!

Veel plezier als jullie ook naar Italie gaan!