Waarom Vloggen?

Ik lig met een voetbalknie in bed dit stukje te schrijven. Dit is misschien wel een uitstekende metafoor voor mijn leven. Ik voetbal bijna nooit, ben zelfs bang voor ballen en ik heb nog nooit een schoen met noppen gedragen. Toch heb ik mijn knie dusdanig verdraaid – in een beweging die eigenlijk alleen is weggelegd voor profs – dat ik hier op de bank terecht ben gekomen.

Ik hou van mensen, ben oeverloos geïnteresseerd in ze. Of het nu gaat om een vuilnisman, een CEO, een puber of een patholoog-anatoom. Ik wil weten wat hen drijft, waarom ze gekozen hebben voor dat wat ze doen, wie ze van binnen zijn. Toch ben ik uiteindelijk beland in een vak waarbij ik de meeste tijd alleen doorbreng. Wie schrijft blijft, ja, maar wel in je dooie eentje. De socialite werd heremiet. Zoals de niet-voetballer een voetbalblessure kreeg.

Natuurlijk vind ik heerlijk om te schrijven en word ik daarbij het liefst niet afgeleid, maar soms mis ik het contact met buiten. Dus ik dacht: ik moet eruit, me laten zien. Praten met bekenden en onbekenden, voor smalltalk of juist een onverwacht diep gesprek. Ik wil nieuwe ervaringen opdoen, dingen leren die ik niet eerder wist. Iets voelen wat ik nog niet eerder heb gevoeld.

Bestaan wij niet slechts bij de gratie van anderen? Ik schrijf mijn woorden niet voor mezelf. Ik schrijf om gelezen te worden. Om mijn verhalen, mijn ervaringen en gedachten te delen. In de hoop dat er iets beweegt bij die ander. Dat hij of zij er iets in herkent, er iets van oppikt, of erdoor geraakt wordt.

Daarbij wil ik ook graag laten zien wat ik meemaak, en ik hoop antwoord te krijgen op praktische of minder praktische vragen die ik stel. En ik zou graag willen weten hoe jullie dingen ervaren. Delen is het nieuwe kopen. Dus laten we delen wat we weten en wat we niet weten, in plaats van het allemaal zelf uit te moeten vinden.

Misschien klinkt dit allemaal hoogdravend, en als je mijn amateurfilmpjes ziet en je denkt nog steeds WHY?!, dan kijk je gewoon niet. Maar als je het grappig vindt of je hebt zelf een tip, laat het gerust weten, ook als je een voetballer bent met een writers-block.

Dank alvast voor je reactie!

Elle