Hi!

Vanochtend is ze vertrokken, mijn lieve dochter, Feline. Zestien jaar en nu al de wijde wereld in. Haar broer, David heeft drie jaar geleden ook Highschool gedaan, en dat is supergoed bevallen. Het ging daarvoor niet denderend op school en hij was vaak op hangplekken te vinden. Ik heb toen gezegd dat hij een jaar naar het buitenland mocht als hij over zou gaan. Dat lukte nipt en vervolgens vertrok hij naar Washington DC. Het werd een veelbewogen jaar met hoogtepunten, en ook een paar dieptepunten, maar uiteindelijk overwon hij. Met veel meer levenservaring, zelfvertrouwen en openheid kwam hij terug. En net heeft hij Cum Laude zijn Havo diploma gehaald.

2c2c517c8c6c857993aadbc11212e0e1

Ik kan het iedere ouder aanraden om je kind een jaar Highschool te laten doen. Het is wel een behoorlijke duit in het zakje, maar je geeft hem of haar een onvergetelijke ervaring. Ik heb dit nu voor de tweede keer via STS Highschool geregeld en dat is goed bevallen.De prijs is in de afgelopen drie jaar wel zo’n 2.500 euro gestegen, van ca 9.500 naar 12.000 euro. Dat heeft te maken met de hoge dollarkoers te maken en de New York-trip, die nu verplicht bij het programma is inbegrepen. Mazzel voor Fee, want ze begint dus nu negentig internationale jongeren in The Big Apple. Voordeel is bovendien dat ze dan al wat mensen kent in haar regio.

Je moet een jaar Highschool niet verwarren met College, waarin de leerlingen naar de Universiteit gaan en op een Campus wonen. Dat gaat haar vriend, Robin doen.  Fee heeft gewoon een gastfamilie toegewezen gekregen in Silverspring – Maryland, en ze  is onderdeel van het gezin. Dat zal voor haar wel wennen zijn omdat ze hier in Nederland al heel zelfstandig is, en vrij.  Maar je aanpassen aan die nieuwe omstandigheden en regels is part of the plan, dus het komt vast goed. Het zal vooral niet meevallen om Robin een jaar lang te moeten missen. En ons natuurlijk…

Ik hou jullie op de hoogte!

X Elle

Ps. De reden dat het een tijd stil was heb je misschien al gehoord: ik doe dit jaar mee met  Expeditie Robinson!