IMG_1573Nee, dan bedoel ik niet in de sportschool op zo’n plastic bankje. Dit is steppen in de natuur met een step gemaakt voor volwassenen. Sabrina Haas schafte tien van die wonderlijke vehikels aan, en richtte fitkick.nl op. Elke week neemt ze ons op een nieuwe route mee over de hei, en omdat ik deze omgeving nog niet zo goed ken is dit de ideale manier om wegwijs te raken. Hoewel ik zou geen enkele tocht in mijn eentje na kunnen steppen.

Ik heb heel veel hardgelopen in mijn leven, maar door mijn meniscus operatie wilde ik mijn knieën niet meer zo zwaar belasten. Het steppen is veel minder belastend voor je gewrichten, en tegelijkertijd is het veel pittiger dan fietsen. Veel mensen vragen dan: ‘maar dan krijg je toch één gespierd been, en één slap been?’ Nee, je wisselt steeds van been. Het enige nadeel is dat we soms worden uitgelachen door wandelaars of joggers. Ach…