Met Simone van der Vlugt, Renee Mioch, Edwin Smulders, Susan Smit, Annelouise Verboon en Thekla Reuten. Ik loop meestal een week achter met mijn vlogs. Dat doen bijna alle vloggers en ik vind dat ook wel praktisch. Dus nu pas mijn vlog over de première van De Reünie, vorige week dinsdagavond.

Susan en ik

Hoe het leven op de rode loper is? Kort en krachtig. Je naam wordt gescandeerd door een dozijn fotografen en  je wordt geïnterviewd voor programma’s of zenders – van sommigen wist ik het bestaan niet eens. De fotografen ken ik inmiddels als mijn broekzak en ze zijn vaak erg aardig. Zij zijn immers niet degenen die teksten schrijven onder mijn foto’s als: ‘Die jurk kan echt niet!’, en ‘Had ze dat tien jaar geleden ook niet aan?’ Overigens, de meeste foto’s zie ik toch nooit meer terug. Daarna ga je naar binnen en zie je vooral collega’s en dat is gezellig. Maar dan klinkt het aanvangsbelletje en  draait het volledig om de film die gelanceerd wordt. Vakgenoten zijn vrij kritisch naar elkaar, dus de meeste premières zijn niet heel uitbundig. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat het publiek ervan vindt.

Wat ik goed vond aan de film: De plotwendingen, Daan Schuurmans als Olaf, de afwisseling heden en verleden, de fysieke beelden op het strand, de beklemmende sfeer, en het eindshot.