Vlog Elle - Volg Elle

Slices of life

Month: October 2016

Clinton vs Trump, the last debate

  • img_0567

De Trump aanhanger is een  domme witte man, die op het platteland woont en de hele dag rondrijdt in zijn pick-up truck, zo stelde ik me voor. Dat er ook hoogopgeleide mensen zijn die hopen dat Donald Trump president van de VS wordt, kon ik nauwelijks geloven. Maar die zijn er weldegelijk. Zo vond ik online de Log Cabin Replublicans. Een club homoseksuelen republikeinen die een debat-party hielden op woensdagavond. Daar wilde ik bij zijn…

 

Eerder die dag stond ik naar een hockeywedstrijd te kijken van Feline’s highschoolteam. Het was een uitwedstrijd en ik begaf me midden tussen de hysterisch schreeuwende ouders van de tegenstanders.  In de tweede helft ontdekte ik echter nog een supporter voor mijn dochters team, een vader van een van de meisjes. Ik voegde me bij hem en we raakten in gesprek over agressie langs de lijn, kinderen, cultuurverschillen en ambities. Toen de wedstrijd was afgelopen vroeg ik of hij naar het debat ging kijken. Hij zei dat hij geen zin meer had. ‘Ik heb het wel gezien.’  Waarop ik zei: ‘laat me raden, je bent republikein, maar wilt niet geassocieerd worden met Trump.’ Waarop hij moest lachen en zei: ‘Nee, ik werk voor Obama.’ Hij bleek de Chief of Staff te zijn van de president. De reactie die hij liet zien is er een die ik hier constant tegenkom. Mensen generen zich voor het niveau waar Trump de hele verkiezingsstrijd naar heeft weten te verlagen. Ze maken zich zorgen over de verharding en de polarisering van het land. Volgens mij is deze radicalisering een trend die  je op dit moment globaal ziet voltrekken. Ik vraag me af waarom. Hebben we het hoogste punt van beschaving bereikt en is het nu enkel bergafwaarts? Ik hoop zo dat de stem van de redelijkheid weer meer gehoor gaat krijgen, in plaats van het geluid van de relschoppers en de narcisten. Mensen die misschien in korte tijd grote veranderingen teweeg kunnen brengen, maar die komen nooit ten goede aan gelijkheid of vreedzaamheid.

Clinton vs Trump, the expectations…

img_2689

Vanuit Washington DC een kleine reportage vlak voor het laatste debat. Het uiteindelijke debat heb ik gezien bij de Log Cabin Republicans, een club van republikeinse homoseksuelen. Vreemd als je bedenkt dat Trump het homohuwelijk af wil schaffen. Daarnaast heb ik een debat-bingo bijgewoond in een bar waar vooral Clinton aanhangers zaten.  Het was een interessant antropologisch onderzoek. Vanavond is daarvan een stuk te zien bij RTLZ, om 21:30. Later zal ik ook het hele beeldverslag  op mijn vlog posten.

 

 

 

happily ever after

img_0029

Mijn lieve vriendinnetje Marion is getrouwd! Zo blij voor haar. En natuurlijk voor haar knappe echtgenoot, Chris. Van hun huwelijk op Mallorca heb ik een filmpje gemaakt dat ik met jullie mag delen. Het was geweldig om erbij te mogen zijn.  Ik voel dat dit het eerste is uit een hele reeks huwelijken…

Excuses voor de afgesneden hoofden zo nu en dan, maar met mijn lengte kan ik helaas alleen het kikkerperspectief kiezen.