Vlog Elle - Volg Elle

Slices of life

Month: January 2016

Papa en mama 50 jaar getrouwd!

abfcec6663843589f4e61f82564e8640 3

Dit weekend vierden mijn ouders hun vijftig jarige huwelijk en dat gebeurde natuurlijk op gepaste Brabantse wijze met dans, drank én zang! Let ook even op die knappe Italiaan. Je ziet hem denken, hoe ben ik hierin terecht gekomen?

Ik heb veel bewondering voor mijn ouders die piepjong trouwden, maar altijd voor elkaar zijn blijven kiezen. Mijn vader probeert mijn moeder nog steeds elke dag aan het lachen te maken, en mijn moeder is nog altijd als een verliefd meisje als ze naar mijn vader kijkt.

Skiën zonder sneeuw!

berg

 

Hoe doe je dat? De tweede week van de kerstvakantie waren we kinderloos, dus besloten we om naar Italië te rijden. Ik had al eerder geskied in Italië maar niet in de Dolomieten. Ondanks de mooie verhalen van Nic waren mijn verwachtingen niet erg hoog, omdat er nul sneeuw zou liggen en bruine hellingen zijn nou eenmaal niet zo aantrekkelijk. Maar wat bleek, Italianen zijn koningen in het manipuleren van de natuur. Alle witte banen die je ziet in het filmpje zijn door de mens gecreëerd. En het was niet zomaar opgespoten sneeuw, het waren perfecte pistes! Petje af voor alle mensen die aan dit wonder hebben gewerkt. Hoewel ik me tegelijkertijd besef dat het wellicht niet heel goed is voor de natuur om hele meren leeg te pompen om ons recreanten van dienst te zijn…

Er zijn ook alternatieve uitjes. Zo kun je wandeltochten gaan maken – makkelijke, maar ook levensgevaarlijke – en je kunt de kabelbaan nemen naar het terras van de Dolomieten waar je een geweldig uitzicht hebt. Een bezoek aan Bolzano is ook de moeite waard. Deze Italiaans-Oostenrijkse stad is slechts een half uurtje van het dichtstbijzijnde skidorp. Grappig weetje: in de zomer is dit, na Sicilie, de warmste plek in Italië. Ook kun je de Strada del Vino del Sudtirolo afstruinen naar lekkere wijnen uit deze streek, zoals de rode Lagrein en de witte Gewurztraminer.

Wij verbleven in het dorp Campitello di Fassa, een schattig dorp waar met Oud en Nieuw bovenverwachting gefeest werd. In ons hotel, Villa Kofler Wonderland Resort, had de architect zich uitgeleefd in verschillende themakamers. Wij  zaten in  de Japanse kamer, compleet met laag bed, kimono’s een openhaard en een infraroodsauna. Beetje vreemd midden tussen de Chalets omringd door de bergen, maar een heel sympathiek hotel met een lekker en gezond ontbijtje. Ook restaurant La Villa is erg aan te raden.

We hebben een geweldige week gehad, maar graag wil ik het landschap ook nog een keer zien als het eruit ziet als een enorme sneeuwtaart.