Vlog Elle - Volg Elle

Slices of life

Month: August 2015

Helena krijgt een hondje!

FullSizeRenderZolang ze kan praten wil Helena al een hondje. Jaren heeft ze erom gesmeekt, gebeden, en gehuild. Steeds was het antwoord ‘nee!’. Maar nu eindelijk, voor haar tiende verjaardag – ze rekende er totaal niet meer op – zijn we overstag gegaan. Nu de kinderen al wat groter zijn en we in een groene omgeving wonen, past een hondje prima bij ons gezin. Daarbij werk ik veel thuis en lijkt het me wel gezellig, zo’n beestje om me heen. Ik googlede de me suf en vond een heel schattig wit exemplaar op marktplaats. ‘Geen goede plek om een hondje te zoeken!’ zo sprak menig hondenkenner mij streng toe. Maar ik had de hondenfokker gesproken en het leek me een aardige vrouw die echt om honden gaf. Mijn moeder vertrouwde het niet nam haar hondenvriendin, Lisette, mee om te gaan kijken. Gelukkig kwam het beestje dat ik had uitgezocht ruimschoots door haar strenge keuring. Vandaag zijn we de puppy gaan halen en dat leverde dit filmpje op:

En o ja, Helena heeft haar Sisi gedoopt!

Niet Te Verteren!

cors

Vandaag kreeg ik het eerste exemplaar uitgereikt van het boek Niet Te Verteren. Cors van den Berg schreef dit informatieve boek, over hoe je je kind in zeven-stappen gezonder maakt, in eerste instantie vanwege de bezorgdheid over de toekomst van zijn kleinzoon, Milan. Een life-changing project als je het mij vraagt, want Cors en zijn twee partners, uitgever Ric Hofmans en marketeer Ton Damen, willen hiermee een heuse beweging veroorzaken die ervoor zorgt dat onze kinderen gezonder, fitter, slanker, slimmer en alerter worden. Ik steun dit nobele initiatief en roep mensen op om dit  uitgebreide naslagwerk over gezonde voeding te kopen en net als ik aan de slag te gaan met de tips en recepten.

Help de discussie over gezondere voeding en wordt ambassadeur op www.nietteverteren.nl

Writer’s block or writer’s boat?

 

sail

Sail Amsterdam 2015 is weer afgelopen. Ik was erbij samen met mijn collega’s van uitgeverij Ambo/Anthos. Even werd er niet geschreven maar gevaren. Toch hadden we  er best een laptop bij kunnen nemen, want bedwelmd door dieseldampen, gesandwiched door kleine en grote boten, en omringd door kleurrijke types, was er genoeg inspiratie te voor een dozijn romans en literaire thrillers.

 

 

Barcelona here we come!

fee groot

We waren op familievakantie, dus weinig tijd om filmpjes te maken. Het begin van de reis wilde niet erg vlotten, de vlucht was geannuleerd en we moesten  weer terug naar huis met onze zes (!) kinderen. De eerste week hadden we via Airbnb een appartement geboekt in Barcelona, vlakbij het strand. Dit bleek een hele goede zet te zijn. Zeker als de leeftijden van de kinderen nogal ver uit elkaar liggen is dit een perfecte vakantielocatie. Er is voor iedereen wel wat te doen, en het strand is ook echt mooi. Daarna zijn we naar Moraira gegaan, een vissersdorpje onder Benidorm. We hadden een prachtige villa gehuurd met privé-zwembad waar we helemaal tot rust kwamen. Moraira is behoorlijk toeristisch, maar het is minder massaal dan de rest van de Costa Blanca. Vooral het baaitje El Portet is heel ouderwets kneuterig.

 

Nog een tip: als je kind te oud is voor een buggy, maar te jong om de hele dag te lopen. Neem een stepje mee van Micro, met drie wielen. Het beste vervoersmiddel voor kinderen tussen de drie en… achttien. Want ook al is het stepje van Katelijne, de oudere kinderen pakken hem steeds van haar af.

http://www.micro-step.nl