Vlog Elle - Volg Elle

Slices of life

Month: June 2015 (page 1 of 2)

De Foodhallen WTF?!

IMG_1492

 

Ik was even uit de lucht vanwege deadlines voor scripts en columns, eindejaarsactiviteiten op school van de kinderen, de begrafenis van mijn oma, en nog veel meer. Maar hier een tip voor als je naar Amsterdam gaat. De foodhallen. En zeg even dag, als je mij daar volgende keer tegenkomt. Dag!

 

Oma Nel 1922-2015

Mijn moeder samen met mijn oma.

FullSizeRender

 

 

Zaterdagmorgen, om kwart voor acht, is mijn lieve oma  heel rustig gestorven. Geboren in 1922 en achttien jaar oud toen de oorlog uitbrak.  Ze had verkering met  Jo Geenen,  die bij zijn grootouders opgroeide in een plattelandskroegje. De Duitsers staken het cafe in brand en stichtten er een legerplaats. Ze legden er landingsbanen aan en bouwden er een aantal hangars.  Dit zou later Vliegbasis Volkel worden.  Mijn opa en oma trouwden en al snel – of eigenlijk moesten ze al snel trouwen, want mijn oma was zwanger – van anticonceptie hadden ze in die tijd nog niet gehoord. Na de geboorte van hun eerste dochter kreeg mijn oma nauwelijks de gelegenheid om bij te komen, want er diende zich alweer een kind aan. Hoogzwanger was ze, toen de geallieerden de Duitse luchthaven bombardeerden. Jo en zij woonden net naast het slagveld met hun prille gezinnetje. De angst die mijn oma toen heeft moeten doorstaan, voor het leven van haar dochtertje en het nog ongeboren kind in haar buik, zouden haar haar leven lang achtervolgen.  Ze werd er overbezorgde moeder door, altijd alert voor plotseling gevaar dat zich kon aandienen. Gelukkig kwam ook haar tweede kind, gezond ter wereld, en na de oorlog kreeg mij oma nog tien kinderen. Twee overleden er vlak na de geboorte, maar in totaal zette ze tien gezonde kinderen op de wereld.  Hoe meer kinderen hoe meer zorgen, was mijn oma’s lijfspreuk.  Als het met negen van haar tien kinderen goed ging en met eentje ging het minder, kon ze niet slapen uit  ongerustheid.  

Als kleinkind had ik een heel ander beeld van mijn oma. Ze kneep stevig in mijn wangen als ik elke dag van en naar school langs haar huis kwam. Ze maakte grapjes die ik niet altijd begreep en er lagen altijd worstebroodjes in de diepvries voor onverwacht bezoek.  Ze had een enorme boezem en ik zei tegen mijn moeder, ik wil later die van jou, niet die van oma. Ik kreeg die van mijn oma.

Eenmaal zelf volwassen vond ik mijn oma de grappigste oma van de wereld. Ik snapte inmiddels haar cynische humor en haar droge commentaar. Ik weet nog de eerste keer dat ik haar spontaan een knuffel gaf- een gewoonte uit het Westen die ze in Brabant erg overdreven vonden. Toch liet ze zich door mij omhelzen. En vanaf dat moment was dat ons ritueel geworden. De laatste paar jaar zag ik haar wat minder door mijn eigen drukke gezinsleven en door de afstand. Gelukkig had ze door haar enorme grote kinderschare, met wel bijna honderd kleinkinderen en achterkleinkinderen, genoeg roering om zich heen. Ik zie haar nog zitten, met de krulspelden in haar haar, altijd een mooie gekleurde blouse aan, boezem vooruit, en knikkend met haar hoofd, dat veel meer wist over het leven, dan wij konden vermoeden.

Misschien heeft ze het 93 jaar weten te rekken, tot ze zeker wist dat al haar kinderen het aankonden. Lieve oma, je hoeft je geen zorgen meer te maken, alles is goed. 

XXXX

 

Nieuwe Dramaserie

 

FullSizeRender

 

Ik had nog maar net tegen mijn agency gezegd dat ik wel weer wat meer zou willen spelen. Een week later werd ik gevraagd voor, ‘Hugo’s’ een nieuwe drama serie, die gaat over de Amsterdamse criminele wereld. Daniel Boissevain speelt de hoofdrol en ik ben zijn vrouw. Daarnaast spelen er vooral heel veel jongeren mee, die ons meenemen in de hedendaagse jungle die ‘de stad’ heet.

Dit is een initiatief filmmaker Brigit Hillenius, zij maakte oa de succesvolle film ‘Bolletjesblues’. Hoewel dit nog maar de pilotaflevering is van ‘Hugo’s’ ligt er al een geweldige storyline klaar voor twee hele spannende seizoenen!

 

 

 

Love bugs

105

 

Je ziet wel eens twee vliegen (of lieveheersbeestjes) op elkaar zitten, maar dit heb ik nog nooit gezien. Deze twee insecten vormen samen een hart.

Ik was met Anne de Clercq aan het werk, de regisseur van heel veel romkom-series, en van de film ‘Jack bestelt een Broertje.’  Wat we samen aan het maken zijn, kan ik hoop ik binnenkort vertellen, maar nu eerst even kijken naar dit love-koppel.

 

 

Luizen Pluizen

IMG_6120

 

Het is  woensdag. Dat betekent dat er weer luizencontrole is op de school van mijn twee jongste kinderen. Katelijne is alvast begonnen. Ik ben ban dat ik luizen heb…

 

David rules

Hi!

Mijn nieuwe post duurde wat langer dan ik had verwacht! Het weekend was hysterisch druk. Al onze zes kinderen waren thuis en ze brachten in totaal vijf logees mee. Dus ik ben blij dat de werkweek weer is begonnen.

IMG_5213 kopie

 

 

Na Katy, stel ik jullie nu voor aan mijn oudste zoon, David (18). We hebben een diepgaand gesprek over het post-puberschap en over wat ons bindt in het leven, zoals Eels en Damien Rice.

 

Beautyvlog…

Geen vlog zonder beauty, dus ik heb het een beetje zitten afkijken van de hardcore beautyvloggers. Katy vond het filmpje uiteindelijk nogal saai. Ze heeft me ervan overtuigd dat het zo veel leuker is…

Natuurlijk ga ik ook een keer mijn echte beautygeheimen (ofwel camouflage trucs en tricks) prijsgeven.

Straks stel ik mijn zoon David aan jullie voor! Hij is uiteraard de knapste, de leukste en de liefste.

Later!

 

 

Blond!

Gisteren moest mijn haar geverfd worden voor een nieuwe dramaserie. Het is nog maar een pilot-aflevering en dus mag ik er nog niks over zeggen. Visagiste, Renee Wijnhoven, vond het nodig dat mijn haar blonder werd. Ik had er alle vertrouwen in. Ze heeft ook de visagie van Bagels en Bubbels gedaan en dat zag er super goed uit. En dat zeg ik niet omdat ik de scripts gedeeltelijk geschreven heb voor die serie.

Het is een vrij ‘blond’ stukje, maar ik beloof jullie dat het echt wel wat inhoudelijker wordt.

Tot later!

Ps. De meisjes, dat zijn mijn jongste dochter Katelijne van vijf, en haar vriendinnetje Mesia.

Het Begin!

Ik ben dus begonnen. Best wel eng, maar wat heb ik te verliezen? Als je het leuk vindt deel het dan zoveel mogelijk zodat we een kleine community gaan vormen. Dat lijkt me nou leuk. En zoek vooral naar de eerste figurant in beeld; een vlieg.

 

Overigens, nu ik het filmpje terugkijk, ik lijk wel zwanger! DAT BEN IK DUS NIET. Voor er weer verhalen in de wereld komen. Gewoon iets te veel gegeten de laatste tijd.

Daaaag!

Elle Goes Italy

Twee weken geleden was ik met Nic in Puglia, in de hak van Italië. Daar heb ik mijn eerste filmpje gemaakt. Het is behoorlijk slecht – al zeg ik het zelf – maar desalniettemin informatief en redelijk onderhoudend, dus ik wil het jullie niet ontnemen.

 

Bij deze een kleine toelichting op onze trip. Wij vlogen op Bari, en van daaruit zijn we naar Ostuni gereden. Het mooiste dorpje in Puglia. We verbleven in Trulli Boccadoro, dat we via Booking.com geboekt hadden. Een super relaxt appartement, met een lieve Italiaanse mama die het ontbijt op het terras verzorgde. ‘s Avonds zijn we gaan eten in Osteria Braceria Pantagruel.

We hebben we een dagtrip gemaakt naar Lecce, de mooiste oude stad in de regio, en naar Gallipoli, een idyllisch vissersplaatsje met prachtig uitzicht. De volgende dag zijn we meer in westelijke richting gereden naar Alberobello, het dorpje wat ook op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Misschien moet je dit gezien hebben, maar daar is ook alles mee gezegd. Het is vergane glorie toerisme. Het vissersplaatsje Monopoli daarentegen is heel schattig. Behalve dan de lijken die in een van de kerken staan.

D81A6C49-5F85-4E31-928F-A71A94031A4F

Na drie nachten zijn we via Taranto naar Matera gereden. We sliepen in een van de grotwoningen die omgetoverd was tot hotel, in Antico Convicino. Wij hebben een paar uur een gids gehuurd, luigi (www.guida-matera.it) en dat is zeker aan te raden!

Veel plezier als jullie ook naar Italie gaan!

Older posts