Vlog Elle - Volg Elle

Slices of life

Category: Things I’ve Never Done Before (page 1 of 2)

Merry Christmas!

image-2014-12-21-3-696x696

Gisteren, op kerstavond,  waren we slechts met een kleine delegatie van ons gezin: David, Nic en ik. We wilden wat nieuws proberen en gingen naar de Winterparade – ja, inderdaad de winterversie dan de welbekende Parade met theater en ander vertier.  De Zuiderkerk is speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd tot een prachtig restaurant, gedecoreerd met grote schermen, waar instant de selfies op verschijnen die je van jezelf en je vrienden maakt. Verder worden er allemaal acts gedaan op de tafel, en ook het eten wordt geserveerd door ober die over de tafels lopen. Het hoofdgerecht was trouwens erg goed, zeker als je bedenkt dat dit voor zo’n 400 mensen tegelijk moet worden opgediend. Het toetje hebben we niet afgewacht, omdat we het toen wel wat lang vonden duren, maar toch een aanrader en eens wat anders dan zeven gangen wegwerken met enkel familieleden.

 

 

 

 

 

 

Clinton vs Trump, the last debate

  • img_0567

De Trump aanhanger is een  domme witte man, die op het platteland woont en de hele dag rondrijdt in zijn pick-up truck, zo stelde ik me voor. Dat er ook hoogopgeleide mensen zijn die hopen dat Donald Trump president van de VS wordt, kon ik nauwelijks geloven. Maar die zijn er weldegelijk. Zo vond ik online de Log Cabin Replublicans. Een club homoseksuelen republikeinen die een debat-party hielden op woensdagavond. Daar wilde ik bij zijn…

 

Eerder die dag stond ik naar een hockeywedstrijd te kijken van Feline’s highschoolteam. Het was een uitwedstrijd en ik begaf me midden tussen de hysterisch schreeuwende ouders van de tegenstanders.  In de tweede helft ontdekte ik echter nog een supporter voor mijn dochters team, een vader van een van de meisjes. Ik voegde me bij hem en we raakten in gesprek over agressie langs de lijn, kinderen, cultuurverschillen en ambities. Toen de wedstrijd was afgelopen vroeg ik of hij naar het debat ging kijken. Hij zei dat hij geen zin meer had. ‘Ik heb het wel gezien.’  Waarop ik zei: ‘laat me raden, je bent republikein, maar wilt niet geassocieerd worden met Trump.’ Waarop hij moest lachen en zei: ‘Nee, ik werk voor Obama.’ Hij bleek de Chief of Staff te zijn van de president. De reactie die hij liet zien is er een die ik hier constant tegenkom. Mensen generen zich voor het niveau waar Trump de hele verkiezingsstrijd naar heeft weten te verlagen. Ze maken zich zorgen over de verharding en de polarisering van het land. Volgens mij is deze radicalisering een trend die  je op dit moment globaal ziet voltrekken. Ik vraag me af waarom. Hebben we het hoogste punt van beschaving bereikt en is het nu enkel bergafwaarts? Ik hoop zo dat de stem van de redelijkheid weer meer gehoor gaat krijgen, in plaats van het geluid van de relschoppers en de narcisten. Mensen die misschien in korte tijd grote veranderingen teweeg kunnen brengen, maar die komen nooit ten goede aan gelijkheid of vreedzaamheid.

Clinton vs Trump, the expectations…

img_2689

Vanuit Washington DC een kleine reportage vlak voor het laatste debat. Het uiteindelijke debat heb ik gezien bij de Log Cabin Republicans, een club van republikeinse homoseksuelen. Vreemd als je bedenkt dat Trump het homohuwelijk af wil schaffen. Daarnaast heb ik een debat-bingo bijgewoond in een bar waar vooral Clinton aanhangers zaten.  Het was een interessant antropologisch onderzoek. Vanavond is daarvan een stuk te zien bij RTLZ, om 21:30. Later zal ik ook het hele beeldverslag  op mijn vlog posten.

 

 

 

Bachelorparty…

 

p1460359

Deze is voor Marion Pauw, onze lieve, mooie, grappige, slimme en bijzondere vriendin en collega, die bijna gaat trouwen!

 

 

 

Expeditie Robinson 2016 voor Pampus!

1472126103ER_nieuwsbericht_groep

Een paar dagen geleden was de perspresentatie van het nieuwe seizoen Expeditie Robinson op het eiland Pampus. Dit is wat er daarvoor gebeurde.

Er zijn serieus mensen die vragen wanneer ik vertrek. Nee, ik ben er natuurlijk al geweest. Dat ik nog leef is zowat ik het enige wat ik mag communiceren. Verder is het voor mij net zo spannend als voor iedereen om het uiteindelijk op beeld te zien. Want je bent met veel dingen bezig op dat eiland, maar niet met hoe je overkomt op tv. Dus dat wordt met zweet in de handen kijken. Volgende week vanaf 20.30 RTL5.

Tot snel!

Ps. Met Feline gaat het al een stuk beter in de US.

 

 

Topvrouw van het Jaar 2015!

 

7cb86dbc6b0225c16874e0f0da7b7b37_400x400-1

And the winner is… kijk zelf maar! Ook om een indruk te krijgen van hoe zo’n feestje met Topvrouwen er nou eigenlijk uitziet.

 

 

 

Het nieuwe steppen!

IMG_1573Nee, dan bedoel ik niet in de sportschool op zo’n plastic bankje. Dit is steppen in de natuur met een step gemaakt voor volwassenen. Sabrina Haas schafte tien van die wonderlijke vehikels aan, en richtte fitkick.nl op. Elke week neemt ze ons op een nieuwe route mee over de hei, en omdat ik deze omgeving nog niet zo goed ken is dit de ideale manier om wegwijs te raken. Hoewel ik zou geen enkele tocht in mijn eentje na kunnen steppen.

Ik heb heel veel hardgelopen in mijn leven, maar door mijn meniscus operatie wilde ik mijn knieën niet meer zo zwaar belasten. Het steppen is veel minder belastend voor je gewrichten, en tegelijkertijd is het veel pittiger dan fietsen. Veel mensen vragen dan: ‘maar dan krijg je toch één gespierd been, en één slap been?’ Nee, je wisselt steeds van been. Het enige nadeel is dat we soms worden uitgelachen door wandelaars of joggers. Ach…

 

 

 

 

Ik en Thomas, Thomas en ik

9789048827930_240@2x

Ik vind mezelf redelijk irritant in dit filmpje – veel te blij, alsof ik een echte Acda en de Munnik-fan ben (wat ik ook ben, of eigenlijk: was, want ze bestaan niet meer) – dus ik heb overwogen om de opname te weg te gooien. Maar Thomas en zijn meeslepende debuutroman verdienen deze aandacht, dus daar ga ik…

 

 

Me and my Fiat 500!

auto

Als die bult er niet had gezeten was ik er waarschijnlijk niet meer geweest. Deze Amsterdamse chica zette haar blauwe snoepje in de achteruitversnelling en wilde in volle vaart de weg op stuiven waar ik nietsvermoedend fietste. Gelukkig straft God onmiddelijk, want ze kwam vast te zitten. Van alle kanten kwamen mannen aangestormd om haar uit de brand te helpen, maar de berg bleek te hoog. De ANWB moest haar echte redder worden. Dat heb ik niet meer afgewacht, dus misschien staat ze daar nog: Strand IJburg.

 

Ik lees: mijn naam is Nadra!

IMG_5418De meeste mensen hebben in de vakantie tijd om in elk geval één boek te lezen. Laat het dat van mij zijn. Niet alleen omdat ik het zelf heb geschreven en iedereen die het gelezen heeft er lyrisch over is, maar vooral omdat ik vind dat dit waargebeurde verhaal niet verloren mag gaan. Het Nederlands-Indische meisje Bertha Hertogh veroorzaakte bijna een burgeroorlog in Maleisië. In Azië is ze een heldin, een martelaarster, maar wij  in Nederland-  waar ze uiteindelijk naar verbannen werd – kennen haar niet. Ik koos ervoor het op te tekenen omdat de thematiek van dit verhaal – de strijd tussen twee geloven – ons ook vandaag de dag steeds meer angst inboezemt.  Alleen als we leren van het verleden kunnen we uiteindelijk een meer menselijke samenleving creëren. En verder is het natuurlijk ook gewoon een heel emotioneel en spannend boek om te lezen. Speciaal voor jullie lees ik de eerste acht pagina’s voor. Bij voorbaat mijn excuses als ik de woorden in het Bahasa niet helemaal goed uitspreek.

 

In 1942 wordt op Java een vijfjarig katholiek meisje geadopteerd door een Maleisische vrouw omdat haar moeder niet voor haar kan zorgen. Bertha, die wordt omgedoopt tot Nadra, leeft vanaf dat moment volgens de moslimtradities. Acht jaar later wordt ze echter opgeëist door haar biologische ouders, die dan in Nederland wonen.

Er ontstaat een juridisch getouwtrek om het inmiddels dertienjarige kind. Het conflict loopt zo hoog op dat het een internationale kwestie wordt, en uitmondt in hevige onlusten waarbij meer dan tweehonderd gewonden en negentien doden vallen. Wat is er gebeurd met het meisje dat het middelpunt werd van een religieuze strijd? Hoe verging het Nadra toen zij ongewild moest terugkeren naar Nederland? Wat gebeurde er met de prille liefde die opbloeide tussen haar en een lotgenoot? Voor kunnen we het hele verhaal lezen.

Hieronder de link naar ECI

mijn-naam-is-nadra-elle-van-rijn-9789047203773

 

Older posts