Vlog Elle - Volg Elle

Slices of life

Category: Work (page 1 of 3)

Clinton vs Trump, the last debate

  • img_0567

De Trump aanhanger is een  domme witte man, die op het platteland woont en de hele dag rondrijdt in zijn pick-up truck, zo stelde ik me voor. Dat er ook hoogopgeleide mensen zijn die hopen dat Donald Trump president van de VS wordt, kon ik nauwelijks geloven. Maar die zijn er weldegelijk. Zo vond ik online de Log Cabin Replublicans. Een club homoseksuelen republikeinen die een debat-party hielden op woensdagavond. Daar wilde ik bij zijn…

 

Eerder die dag stond ik naar een hockeywedstrijd te kijken van Feline’s highschoolteam. Het was een uitwedstrijd en ik begaf me midden tussen de hysterisch schreeuwende ouders van de tegenstanders.  In de tweede helft ontdekte ik echter nog een supporter voor mijn dochters team, een vader van een van de meisjes. Ik voegde me bij hem en we raakten in gesprek over agressie langs de lijn, kinderen, cultuurverschillen en ambities. Toen de wedstrijd was afgelopen vroeg ik of hij naar het debat ging kijken. Hij zei dat hij geen zin meer had. ‘Ik heb het wel gezien.’  Waarop ik zei: ‘laat me raden, je bent republikein, maar wilt niet geassocieerd worden met Trump.’ Waarop hij moest lachen en zei: ‘Nee, ik werk voor Obama.’ Hij bleek de Chief of Staff te zijn van de president. De reactie die hij liet zien is er een die ik hier constant tegenkom. Mensen generen zich voor het niveau waar Trump de hele verkiezingsstrijd naar heeft weten te verlagen. Ze maken zich zorgen over de verharding en de polarisering van het land. Volgens mij is deze radicalisering een trend die  je op dit moment globaal ziet voltrekken. Ik vraag me af waarom. Hebben we het hoogste punt van beschaving bereikt en is het nu enkel bergafwaarts? Ik hoop zo dat de stem van de redelijkheid weer meer gehoor gaat krijgen, in plaats van het geluid van de relschoppers en de narcisten. Mensen die misschien in korte tijd grote veranderingen teweeg kunnen brengen, maar die komen nooit ten goede aan gelijkheid of vreedzaamheid.

Clinton vs Trump, the expectations…

img_2689

Vanuit Washington DC een kleine reportage vlak voor het laatste debat. Het uiteindelijke debat heb ik gezien bij de Log Cabin Republicans, een club van republikeinse homoseksuelen. Vreemd als je bedenkt dat Trump het homohuwelijk af wil schaffen. Daarnaast heb ik een debat-bingo bijgewoond in een bar waar vooral Clinton aanhangers zaten.  Het was een interessant antropologisch onderzoek. Vanavond is daarvan een stuk te zien bij RTLZ, om 21:30. Later zal ik ook het hele beeldverslag  op mijn vlog posten.

 

 

 

Schuim Der Aarde

9789048824205

De verpletterende debuutroman van Roxane van Iperen. Een boek dat je meteen naar de strot grijpt. Hier een gesprek met de auteur, die uit het niks lijkt te zijn gekomen.

 

 

 

Expeditie Robinson 2016 voor Pampus!

1472126103ER_nieuwsbericht_groep

Een paar dagen geleden was de perspresentatie van het nieuwe seizoen Expeditie Robinson op het eiland Pampus. Dit is wat er daarvoor gebeurde.

Er zijn serieus mensen die vragen wanneer ik vertrek. Nee, ik ben er natuurlijk al geweest. Dat ik nog leef is zowat ik het enige wat ik mag communiceren. Verder is het voor mij net zo spannend als voor iedereen om het uiteindelijk op beeld te zien. Want je bent met veel dingen bezig op dat eiland, maar niet met hoe je overkomt op tv. Dus dat wordt met zweet in de handen kijken. Volgende week vanaf 20.30 RTL5.

Tot snel!

Ps. Met Feline gaat het al een stuk beter in de US.

 

 

Chengdu part 1

Summer en ik

Misschien hebben jullie het artikel gelezen in de Happinez over mijn reis met mijn dochter Feline naar de mega Chinese stad Chengdu. Hier deel 1 van de reis, waarin ik nog alleen ben. In eerste instantie ging ik voor de research voor mijn nieuwe roman die volgend jaar uitkomt. Zonder Summer had ik er weken over gedaan om zoveel te weten te komen. Mocht je naar Chengdu gaan, of een rondreis China willen maken, boek dan zeker Summer Wong via TripAdvisor.

 

 

 

SAMSAM KOMT TERUG!

sam sam

Twintig jaar later! Het is niet goed afgelopen met onze vrienden van Samsam. Jimmy scheidde van zijn hyper jaloerse echtgenote (een topchef in Amerika)  nadat hij kaal was geworden door een van haar gerechten – een bewuste poging om hem minder in trek te laten zijn bij de meisjes. Chris baarde vijf kinderen op het platteland van Brabant, maar die zijn net het huis uit, en door het lege nestsyndroom is ze zelf ook het huis uit gevlucht. Lex werd mega-rijk door weer leven te blazen in talloze bruine kroegen, maar raakte vervolgens aan de drank omdat hij het succes niet aankon. Jo had weinig geluk in de liefde, geen idee waarom? Wel kreeg ze een dochter die net zo weinig van leven begreep als zijzelf. Zo proberen ze nog altijd het mysterie te ontrafelen van wie nou eigenlijk de vader is.

Terug in hun studentenhuis aan de Leeghwaterstraat in Haarlem, pakken de vrienden van vroeger het leven weer op. Het mag duidelijk zijn dat dit niet zonder de nodige strubbelingen, misverstanden en beproevingen verloopt.

Het zou toch best grappig zijn als we inderdaad weer terug zouden komen? Vinden jullie dit nou ook een goed plan, deel deze vlog en wie weet.  Wacht er niet te lang mee anders spelen de volgende aflevering zich af in het bejaardentehuis. Hoewel, ook geen slecht idee…

 

Mannenharten 2!


helena en elle

Helena en ik voor de premiere van Mannenharten 2. Een film die door haar vader (Kaja Wolffers, NL film) is geproduceerd en waar ik aan mee geschreven heb. Ik was blij met het resultaat. Er werd gelachen om grappen die ik had bedacht, dus missie geslaagd!

 

 

De krultang is van Jose Eber. Mijn jurk is van Rinascimento en Helena heeft een jurk aan van CoolCat.

 

 

 

De laatste opnamedag van Dokter Tinus

IMG_7379

 

We zijn weer bijna door alle afleveringen heen. Ik had de mazzel om bij de laatste draaidag aanwezig te mogen zijn om een gezellige en inspirerende dag door te brengen op de set. Wel met het risico dat ik het er niet leven vanaf zou brengen.

Ik schrijf al vier seizoenen voor de serie en ik wil graag al mijn lieve collega acteurs, en crewleden, bedanken die deze serie met zoveel liefde, talent en gedrevenheid, maken. Op naar seizoen 5 zou ik zeggen!

Ik plaatste deze vlog op 11 december. Nu, een week later heb ik gehoord  dat het meisje dat gisteren gestorven is op de set van Zwarte Tulp, Annenlien Vanderhoeght is, die als assistent opnameleider ook voor Dokter Tinus werkte. Je ziet haar meerdere malen in de achtergrond lopen en op het laatst roept ze me, omdat de opnamen beginnen. Ik vind het zo afschuwelijk wat haar is overkomen. Wat een verlies van zo’n mooie sterke, geduldige, vrolijke en lieve jonge vrouw. Ik wens al haar familieleden en vrienden heel veel sterkte.

 

 

Hallo Bungalow!

hallo_bungalow

Eindelijk is hij in de bioscoop: dé misdaad-comedy Hallo Bungalow, met in de hoofdrollen: Annemarie Jung, Lies Visschedijk, Eva van der Gucht en Jennifer Hoffman.  Samen met Anne de Clercq heb ik het scenario geschreven. Als je m nog niet gezien hebt, ga zeker kijken!

Nieuw contract getekend!

IMG_7087

Ja, ja, ze kunnen er niet meer onderuit  (en ik ook niet …) er komt weer een nieuw boek. Nog een tijdje wachten, maar het is in de maak. Dus voorlopig zal ik wel geen (mooi: ‘wel-geen’, moet ik zeker gebruiken in mijn nieuwe roman) tijd meer hebben voor dit soort filmpjes.

Ps. Ach, ik vind altijd wel een gaatje.

Older posts