Vlog Elle - Volg Elle

Slices of life

Category: Family (page 1 of 3)

Merry Christmas!

image-2014-12-21-3-696x696

Gisteren, op kerstavond,  waren we slechts met een kleine delegatie van ons gezin: David, Nic en ik. We wilden wat nieuws proberen en gingen naar de Winterparade – ja, inderdaad de winterversie dan de welbekende Parade met theater en ander vertier.  De Zuiderkerk is speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd tot een prachtig restaurant, gedecoreerd met grote schermen, waar instant de selfies op verschijnen die je van jezelf en je vrienden maakt. Verder worden er allemaal acts gedaan op de tafel, en ook het eten wordt geserveerd door ober die over de tafels lopen. Het hoofdgerecht was trouwens erg goed, zeker als je bedenkt dat dit voor zo’n 400 mensen tegelijk moet worden opgediend. Het toetje hebben we niet afgewacht, omdat we het toen wel wat lang vonden duren, maar toch een aanrader en eens wat anders dan zeven gangen wegwerken met enkel familieleden.

 

 

 

 

 

 

Bachelorparty…

 

p1460359

Deze is voor Marion Pauw, onze lieve, mooie, grappige, slimme en bijzondere vriendin en collega, die bijna gaat trouwen!

 

 

 

Friends on the beach!

IMG_2479

Met vriendinnen kletsen over wat gelukkig maakt. Een zonnige avond op het strand bijvoorbeeld.

 

Een jaar Highschool!

Hi!

Vanochtend is ze vertrokken, mijn lieve dochter, Feline. Zestien jaar en nu al de wijde wereld in. Haar broer, David heeft drie jaar geleden ook Highschool gedaan, en dat is supergoed bevallen. Het ging daarvoor niet denderend op school en hij was vaak op hangplekken te vinden. Ik heb toen gezegd dat hij een jaar naar het buitenland mocht als hij over zou gaan. Dat lukte nipt en vervolgens vertrok hij naar Washington DC. Het werd een veelbewogen jaar met hoogtepunten, en ook een paar dieptepunten, maar uiteindelijk overwon hij. Met veel meer levenservaring, zelfvertrouwen en openheid kwam hij terug. En net heeft hij Cum Laude zijn Havo diploma gehaald.

2c2c517c8c6c857993aadbc11212e0e1

Ik kan het iedere ouder aanraden om je kind een jaar Highschool te laten doen. Het is wel een behoorlijke duit in het zakje, maar je geeft hem of haar een onvergetelijke ervaring. Ik heb dit nu voor de tweede keer via STS Highschool geregeld en dat is goed bevallen.De prijs is in de afgelopen drie jaar wel zo’n 2.500 euro gestegen, van ca 9.500 naar 12.000 euro. Dat heeft te maken met de hoge dollarkoers te maken en de New York-trip, die nu verplicht bij het programma is inbegrepen. Mazzel voor Fee, want ze begint dus nu negentig internationale jongeren in The Big Apple. Voordeel is bovendien dat ze dan al wat mensen kent in haar regio.

Je moet een jaar Highschool niet verwarren met College, waarin de leerlingen naar de Universiteit gaan en op een Campus wonen. Dat gaat haar vriend, Robin doen.  Fee heeft gewoon een gastfamilie toegewezen gekregen in Silverspring – Maryland, en ze  is onderdeel van het gezin. Dat zal voor haar wel wennen zijn omdat ze hier in Nederland al heel zelfstandig is, en vrij.  Maar je aanpassen aan die nieuwe omstandigheden en regels is part of the plan, dus het komt vast goed. Het zal vooral niet meevallen om Robin een jaar lang te moeten missen. En ons natuurlijk…

Ik hou jullie op de hoogte!

X Elle

Ps. De reden dat het een tijd stil was heb je misschien al gehoord: ik doe dit jaar mee met  Expeditie Robinson!

Jarig!

Mijn lieve Helena heeft deze vlog gemaakt. Twee weken geleden was ik jarig. We hebben de traditie om dan met taart en en cadeautjes bij het bed te komen. Dus terwijl de jarige nog slaapt (of doet alsof), komt de rest van de familie al zingend de slaapkamer binnen.

IMG_8559

Afgelopen zaterdag heb ik het gevierd met een diner voor 35 vrienden. De hele dag hebben we in de keuken gestaan. Timing is niet mijn sterkste punt en ik onderschat altijd hoeveel werk het is, dus de eerste gasten arriveerden toen ik nog onder de douche stond. Maar het kwam helemaal goed, met dank aan lieve man Nic, mijn zoon David en onze au-pair Shannon. De avond was zwoel, de mensen super gezellig, en het decor leek net een Italiaanse film.

Club Med of Club Zonder?

Terwijl Nic met de jongens naar Rome en Napels ging, had ik een reis geboekt naar Sicilië met mijn twee jongste meisjes, en wel naar Club Med. Dat leek me heerlijk: beetje sporten, zwemmen, spelletjes doen, boeken lezen, lekker eten en natuurlijk zon, zon, zon. Want na die afschuwelijk koude Koningsdag was het echt tijd om het lijf op te warmen. Maar was het ook zo’n lekker relaxed weekje?

IMG_2104

 

Kijk maar.

 

Cub Med is ideaal als je – zoals – ik alleen met twee kinderen op vakantie gaat. Of als je kinderen hebt in verschillende leeftijden. Of überhaupt. Er is superveel te doen, en het is heel makkelijk om vriendjes te maken. Ook voor de ouders.  ‘s Avonds zijn er shows die van een aardig niveau zijn. De All Inn vakantie van de Franse organisatie is wel aan de prijs. Hoewel de club in Kamarina is nog redelijk te doen is, zeker als je in het voor- of naseizoen gaat. Maar het park kan wel een stevige renovatie gebruiken, en de organisatie gaat soms wel wat met de franse slag. Maar dat laatste vind ik wel grappig. De GO’s zijn in elk geval heel enthousiast allemaal. In de omgeving van Kamarina is er weinig te beleven, dus op een regenachtige dag is er niet veel aan. En we hadden nogal wat regenachtige dagen…

Chengdu part 3

fee in ronde

Fee en ik zijn ‘lost in translation’ in de miljoenenstad. Maar in dat vacuüm van niet-begrijpen, snappen wij elkaar steeds beter.  Wat een geweldige ervaring met mijn zestienjarige dochter.

 

 

Chengdu part 2

 

fee en ik

Feline is met haar zestien jaar, helemaal alleen naar Chengdu gevolgen waar we onze reis samen verder voortzetten. Van het Panda Breeding Centre (zie vlog over Panda’s) gaan we naar Leshan om de Giant Buddha te bezichtigen. De volgende dag beklimmen we Mount Emei,  de grootste toeristische attractie in de provincie Sichuan . Nou ja, beklimmen is een groot woord… Als je weinig tijd hebt zou ik dit onderdeel van de reis skippen. Tenzij je – net als ik – geïnteresseerd bent in hoe de Chinezen massaal hun vrije tijd doorbrengen.

 

Hoezo kerstmis op 1 april?!

IMG_7569

Omdat ik dit filmpje van de negentiende verjaardag van mijn zoon, David, vergat te posten. Maar toch te lief om zomaar in de spambox te laten verdwijnen.

 

 

Papa en mama 50 jaar getrouwd!

abfcec6663843589f4e61f82564e8640 3

Dit weekend vierden mijn ouders hun vijftig jarige huwelijk en dat gebeurde natuurlijk op gepaste Brabantse wijze met dans, drank én zang! Let ook even op die knappe Italiaan. Je ziet hem denken, hoe ben ik hierin terecht gekomen?

Ik heb veel bewondering voor mijn ouders die piepjong trouwden, maar altijd voor elkaar zijn blijven kiezen. Mijn vader probeert mijn moeder nog steeds elke dag aan het lachen te maken, en mijn moeder is nog altijd als een verliefd meisje als ze naar mijn vader kijkt.

Older posts