Vlog Elle - Volg Elle

Slices of life

Author: Elle (page 1 of 7)

Merry Christmas!

image-2014-12-21-3-696x696

Gisteren, op kerstavond,  waren we slechts met een kleine delegatie van ons gezin: David, Nic en ik. We wilden wat nieuws proberen en gingen naar de Winterparade – ja, inderdaad de winterversie dan de welbekende Parade met theater en ander vertier.  De Zuiderkerk is speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd tot een prachtig restaurant, gedecoreerd met grote schermen, waar instant de selfies op verschijnen die je van jezelf en je vrienden maakt. Verder worden er allemaal acts gedaan op de tafel, en ook het eten wordt geserveerd door ober die over de tafels lopen. Het hoofdgerecht was trouwens erg goed, zeker als je bedenkt dat dit voor zo’n 400 mensen tegelijk moet worden opgediend. Het toetje hebben we niet afgewacht, omdat we het toen wel wat lang vonden duren, maar toch een aanrader en eens wat anders dan zeven gangen wegwerken met enkel familieleden.

 

 

 

 

 

 

Clinton vs Trump, the last debate

  • img_0567

De Trump aanhanger is een  domme witte man, die op het platteland woont en de hele dag rondrijdt in zijn pick-up truck, zo stelde ik me voor. Dat er ook hoogopgeleide mensen zijn die hopen dat Donald Trump president van de VS wordt, kon ik nauwelijks geloven. Maar die zijn er weldegelijk. Zo vond ik online de Log Cabin Replublicans. Een club homoseksuelen republikeinen die een debat-party hielden op woensdagavond. Daar wilde ik bij zijn…

 

Eerder die dag stond ik naar een hockeywedstrijd te kijken van Feline’s highschoolteam. Het was een uitwedstrijd en ik begaf me midden tussen de hysterisch schreeuwende ouders van de tegenstanders.  In de tweede helft ontdekte ik echter nog een supporter voor mijn dochters team, een vader van een van de meisjes. Ik voegde me bij hem en we raakten in gesprek over agressie langs de lijn, kinderen, cultuurverschillen en ambities. Toen de wedstrijd was afgelopen vroeg ik of hij naar het debat ging kijken. Hij zei dat hij geen zin meer had. ‘Ik heb het wel gezien.’  Waarop ik zei: ‘laat me raden, je bent republikein, maar wilt niet geassocieerd worden met Trump.’ Waarop hij moest lachen en zei: ‘Nee, ik werk voor Obama.’ Hij bleek de Chief of Staff te zijn van de president. De reactie die hij liet zien is er een die ik hier constant tegenkom. Mensen generen zich voor het niveau waar Trump de hele verkiezingsstrijd naar heeft weten te verlagen. Ze maken zich zorgen over de verharding en de polarisering van het land. Volgens mij is deze radicalisering een trend die  je op dit moment globaal ziet voltrekken. Ik vraag me af waarom. Hebben we het hoogste punt van beschaving bereikt en is het nu enkel bergafwaarts? Ik hoop zo dat de stem van de redelijkheid weer meer gehoor gaat krijgen, in plaats van het geluid van de relschoppers en de narcisten. Mensen die misschien in korte tijd grote veranderingen teweeg kunnen brengen, maar die komen nooit ten goede aan gelijkheid of vreedzaamheid.

Clinton vs Trump, the expectations…

img_2689

Vanuit Washington DC een kleine reportage vlak voor het laatste debat. Het uiteindelijke debat heb ik gezien bij de Log Cabin Republicans, een club van republikeinse homoseksuelen. Vreemd als je bedenkt dat Trump het homohuwelijk af wil schaffen. Daarnaast heb ik een debat-bingo bijgewoond in een bar waar vooral Clinton aanhangers zaten.  Het was een interessant antropologisch onderzoek. Vanavond is daarvan een stuk te zien bij RTLZ, om 21:30. Later zal ik ook het hele beeldverslag  op mijn vlog posten.

 

 

 

happily ever after

img_0029

Mijn lieve vriendinnetje Marion is getrouwd! Zo blij voor haar. En natuurlijk voor haar knappe echtgenoot, Chris. Van hun huwelijk op Mallorca heb ik een filmpje gemaakt dat ik met jullie mag delen. Het was geweldig om erbij te mogen zijn.  Ik voel dat dit het eerste is uit een hele reeks huwelijken…

Excuses voor de afgesneden hoofden zo nu en dan, maar met mijn lengte kan ik helaas alleen het kikkerperspectief kiezen.

 

Bachelorparty…

 

p1460359

Deze is voor Marion Pauw, onze lieve, mooie, grappige, slimme en bijzondere vriendin en collega, die bijna gaat trouwen!

 

 

 

Schuim Der Aarde

9789048824205

De verpletterende debuutroman van Roxane van Iperen. Een boek dat je meteen naar de strot grijpt. Hier een gesprek met de auteur, die uit het niks lijkt te zijn gekomen.

 

 

 

Expeditie Robinson 2016 voor Pampus!

1472126103ER_nieuwsbericht_groep

Een paar dagen geleden was de perspresentatie van het nieuwe seizoen Expeditie Robinson op het eiland Pampus. Dit is wat er daarvoor gebeurde.

Er zijn serieus mensen die vragen wanneer ik vertrek. Nee, ik ben er natuurlijk al geweest. Dat ik nog leef is zowat ik het enige wat ik mag communiceren. Verder is het voor mij net zo spannend als voor iedereen om het uiteindelijk op beeld te zien. Want je bent met veel dingen bezig op dat eiland, maar niet met hoe je overkomt op tv. Dus dat wordt met zweet in de handen kijken. Volgende week vanaf 20.30 RTL5.

Tot snel!

Ps. Met Feline gaat het al een stuk beter in de US.

 

 

Friends on the beach!

IMG_2479

Met vriendinnen kletsen over wat gelukkig maakt. Een zonnige avond op het strand bijvoorbeeld.

 

Bye bye Rio!

DSC_0565

De olympische spelen zijn afgelopen, en het lijkt erop dat er geen rampen zijn gebeurd. Ja, er zijn her en der wat schoten gelost, honderden mensen zijn beroofd, velen liepen een darmbacterie op en ongetwijfeld gaan sommige fans met een soa naar huis, maar ik moet zeggen dat het mij verbaast dat er geen doden zijn gevallen. Ruim een half jaar voor de spelen had Nic me meegenomen naar deze Braziliaanse metropool en toen was nog helemaal niks klaar. Dat niet alleen, ik trof een stad aan die zijn hoogtijdagen al jaren daarvoor had beleefd. Vergane glorie. Mijn voorstelling van de Copacobana was er een van altijd feest, paraderende vrouwen in string en mannen die met een voetbal jongleerden. In plaats daarvan troffen we een druilerig strand  aan met een handvol Duitse toeristen, wat hopeloze hoertjes en verfrommelde zwervers. Natuurlijk zag het er een stuk aantrekkelijker uit toen de zon ging schijnen, maar ik bleef  gemengde gevoelens houden over Rio. Met name over het enorme verschillen tussen rijk en arm. We gingen op bezoek bij collega’s van Nic die daar een heerlijk expat leven leiden en bezochten de Favela’s waar vuil water in een open riool tussen de schamele hutjes naar beneden kronkelt, zo Guanabara in, de baai waarin de watersporten plaatsvonden. Er klonken drie schoten vanaf de berghelling boven ons. Een teken dat er weer een lading drugs binnen was gekomen? Een afrekening? Of een waarschuwing dat de politie de wijk binnenvalt? Wie zal het zeggen. Ik vraag me af wat er gaat gebeuren na het vertrek van de spelen, die de inwoners van de stad toch een tijdelijke boost gaf. Al is het maar door de vele IPhone, en portemonnees die ze buit hebben gemaakt.  De regering hoopt natuurlijk op een revival van de stad, nadat de beelden van de fantastische decors van de wedstrijden, over de wereld zijn gegaan, zoals dat in Barcelona ook ooit is gebeurd. Ik betwijfel of dit gaat gebeuren, de problemen zijn te groot. Maar misschien ben ik te pessimistisch en is de baai half-schoon in plaats van half-vuil. Ik hoop het van harte, vooral voor alle kinderen die daar hun leven nog voor zich hebben.

Toerisme helpt altijd, dus mocht je niet ontmoedigd zijn door dit stukje, ga vooral! Ik had eerst geen zin om het filmpje erop te zetten, omdat de beelden eigenlijk alleen de mooie kanten laten zien van de stad (en ik mezelf  best irritant vind), maar ach, daar maakt bijna iedereen zich schuldig aan binnen socialmedia, dus toe maar. Hier komen de tips:

  • Het allermooiste is het uitzicht over Rio vanaf een van de  bergtoppen. Een must see is natuurlijk de Corcovado met Christus de Verlosser. Maar sla ook zeker niet de Suikerbroodberg over. Dat is die enorme kegelvormige rotst die uit het water steekt.
  • Boek een jeeptour en ga de jungle in.
  • Ga niet naar het strand van de Copacobana maar naar Ipanema. Veel leuker, en the girl van Ipanema loopt er daadwerkelijk. (zie filmpje)
  • Ga fietsen! Twee stoere Nederlandse jongens zijn hun eigen fietstour-bedrijfje begonnen. Al fietsend kom je door hun verhalen alles over de stad te weten. Let wel op, want de Brazilianen zijn nog niet gewend aan fietsers.
  • Ga onder begeleiding de Favela’s in, om het echte Rio te zien.
  • Hip en trendy restaurants en winkels vind je in Leblon. Maak echter niet de fout die wij maakten door er naar een live-optreden te gaan… (zie filmpje)
  • Voor de betere live-muziek (samba!) ga je naar Lapa – het Sodom en Gomorra van Rio.
  • Heb je het na een aantal dagen gehad in de stad, ga naar het paradijselijke Buzios.

Een boekentip: Lees Schuim der aarde, de debuutroman van Roxan van Iperen, die zich afspeelt in Rio. Hierover in mijn volgende vlog meer.

 

Even een update over Feline. Ze is de eerste vier dagen naar New York geweest als voorbereiding op haar jaar Highschool, met negentig internationale studenten die hetzelfde doel voor ogen hebben. Dat leek me heel leuk maar Fee wilde liefst meteen rechtsomkeert maken. Haar commentaar: ‘Mam, iedereen is de hele tijd heel blij hier. Ik wil gewoon naar huis.’ Wel kreeg ze door dat ze het erg getroffen heeft met haar gastgezin in Silverspring, waar ze op loopafstand van een bioscoop, restaurants en winkels zit. Om de hoek van de metro die haar in twintig minuten voor het Witte Huis brengt. De meeste kinderen moeten het doen met een gastgezin in Texas, in de middel of nowhere. Fee voelt zich wat beter sinds ze donderdag is aangekomen bij de familie Beam. Hoewel ze nog wel steeds hoopt dat het jaar maar snel voorbij gaat….

Liefs,

Elle

Een jaar Highschool!

Hi!

Vanochtend is ze vertrokken, mijn lieve dochter, Feline. Zestien jaar en nu al de wijde wereld in. Haar broer, David heeft drie jaar geleden ook Highschool gedaan, en dat is supergoed bevallen. Het ging daarvoor niet denderend op school en hij was vaak op hangplekken te vinden. Ik heb toen gezegd dat hij een jaar naar het buitenland mocht als hij over zou gaan. Dat lukte nipt en vervolgens vertrok hij naar Washington DC. Het werd een veelbewogen jaar met hoogtepunten, en ook een paar dieptepunten, maar uiteindelijk overwon hij. Met veel meer levenservaring, zelfvertrouwen en openheid kwam hij terug. En net heeft hij Cum Laude zijn Havo diploma gehaald.

2c2c517c8c6c857993aadbc11212e0e1

Ik kan het iedere ouder aanraden om je kind een jaar Highschool te laten doen. Het is wel een behoorlijke duit in het zakje, maar je geeft hem of haar een onvergetelijke ervaring. Ik heb dit nu voor de tweede keer via STS Highschool geregeld en dat is goed bevallen.De prijs is in de afgelopen drie jaar wel zo’n 2.500 euro gestegen, van ca 9.500 naar 12.000 euro. Dat heeft te maken met de hoge dollarkoers te maken en de New York-trip, die nu verplicht bij het programma is inbegrepen. Mazzel voor Fee, want ze begint dus nu negentig internationale jongeren in The Big Apple. Voordeel is bovendien dat ze dan al wat mensen kent in haar regio.

Je moet een jaar Highschool niet verwarren met College, waarin de leerlingen naar de Universiteit gaan en op een Campus wonen. Dat gaat haar vriend, Robin doen.  Fee heeft gewoon een gastfamilie toegewezen gekregen in Silverspring – Maryland, en ze  is onderdeel van het gezin. Dat zal voor haar wel wennen zijn omdat ze hier in Nederland al heel zelfstandig is, en vrij.  Maar je aanpassen aan die nieuwe omstandigheden en regels is part of the plan, dus het komt vast goed. Het zal vooral niet meevallen om Robin een jaar lang te moeten missen. En ons natuurlijk…

Ik hou jullie op de hoogte!

X Elle

Ps. De reden dat het een tijd stil was heb je misschien al gehoord: ik doe dit jaar mee met  Expeditie Robinson!

Older posts